Köttbullar med vitkålsmos
Detta recept helt klart barnens favoritrecept men passar natuligtvis även de stora i familjen, en vardagsklassiker helt enkelt!
I samarbete med: Cecilia Folkesson
Du behöver
- 500 g
nötfärs
- 1 st
liten gul lök
- 1 st
ägg
- 1 tsk
dijonsenap
Salt & peppar
Vitkålsmos- 1 st
litet vitkålshuvud
Smör / Ghee
Salt
Vitpeppar
Gör så här
- Börja med att hyvla gurkan i tunna skivor.
- Värm sedan upp vattnet och upp sötningen och blanda ihop med ättikan och saltet.
Låt ättikslagen svalna.
- Blanda gurkan och persiljan i en skål och slå över vätskan och ställ in i kylen.
- Därefter hacka löken fint och blanda ihop med resten av ingredienserna till köttbullarna.
- Låt stå en stund och rulla sen små köttbullar och stek i smör eller ghee.
- Skär sedan vitkålen i tärningar och koka i saltat vatten tills kålen mjukat, cirka 10 minuter.
- Mixa kålen med stavmixer eller i matberedare till önskad konsistens tillsammans med en rejäl klick smör / ghee, salt och vitpeppar (och en klick Crème Fraiche om man vill).