˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Köttbullar med vitkålsmos

Detta recept helt klart barnens favoritrecept men passar natuligtvis även de stora i familjen, en vardagsklassiker helt enkelt!

I samarbete med: Cecilia Folkesson

40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g

    nötfärs

  • 1 st

    liten gul lök

  • 1 st

    ägg

  • 1 tsk

    dijonsenap

  • Salt & peppar


  • Vitkålsmos
  • 1 st

    litet vitkålshuvud

  • Smör / Ghee

  • Salt

  • Vitpeppar

  • + eventuellt en klick Crème Fraiche (kan uteslutas)


  • Snabb-inlagd gurka
  • 1 st

    gurka

  • 3 msk

    vatten

  • 2 msk

    ättika (12 %)

  • 1 msk

    sötning (tex björksocker eller sötströ)

  • 0,5 tsk

    salt

  • Hackad persilja

Gör så här

  1. Börja med att hyvla gurkan i tunna skivor.

  2. Värm sedan upp vattnet och upp sötningen och blanda ihop med ättikan och saltet.
 Låt ättikslagen svalna.

  3. Blanda gurkan och persiljan i en skål och slå över vätskan och ställ in i kylen.
  4. Därefter hacka löken fint och blanda ihop med resten av ingredienserna till köttbullarna.

  5. Låt stå en stund och rulla sen små köttbullar och stek i smör eller ghee.
  6. Skär sedan vitkålen i tärningar och koka i saltat vatten tills kålen mjukat, cirka 10 minuter.

  7. Mixa kålen med stavmixer eller i matberedare till önskad konsistens tillsammans med en rejäl klick smör / ghee, salt och vitpeppar (och en klick Crème Fraiche om man vill).
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV